zondag 6 mei 2012

VS-soldaat die in Afghanistan stierf tijdens videochat met zijn vrouw werd vermoord

De Amerikaanse militaire verpleegkundige kapitein Bruce K. Clark, die vorige week in Tarin Kowt in Afghanistan overleed tijdens een videochat op Skype met zijn echtgenote, werd gedood.

Hij sloeg geen alarm en toonde geen tekenen van ongemak voordat hij plotseling voorover viel. Zijn vrouw zegt dat ze een kogelgat in een kast achter hem zag.

“De man viel opeens voorover, en er is een kogelgat achter hem zichtbaar,” heeft zijn familie zondag gezegd. Het leger verstrekt geen details over zijn dood.

De Los Angeles Times berichtte zondag in het artikel "U.S. soldier in Afghanistan killed while on Skype with wife" dat de familie van kapitein Bruce Kevin Clark een verklaring heeft uitgegeven.

Daarin geeft zijn vrouw een beschrijving van wat ze op de video, waarop de dood van haar man werd opgenomen, zag gebeuren.

“Clark werd opeens voorover geslagen. In de kast achter hem zat een kogelgat. Andere mensen, waaronder een militair, die zich naar het huis van kapitein Clarks vrouw spoedden, zagen ook het gat en waren het ermee eens dat het een kogelgat was,” aldus de verklaring.

De link op Skype bleef nog twee uur openstaan op de bewuste 30 april, terwijl familie en vrienden in Amerika en Afghanistan hulp probeerden te krijgen voor Clark.

“Na twee uur en vele hectische telefoontjes door mevrouw Clark arriveerden twee militairen in de kamer, die zijn pols leken te controleren. Maar ze verstrekten geen bijzonderheden over zijn toestand aan zijn vrouw,” zo staat in de verklaring.

In de verklaring staat dat Susan Orellana-Clark zegt dat ze details over wat ze zag bekendmaakt “om mijn man te eren en de onjuiste informatie en veronderstellingen van anderen te weerleggen”.

Clarence Davis, woordvoerder van William Beaumont Army Medical Center, het legeronderdeel waar Bruce Clark diende, weigerde commentaar te geven op de verklaring van Clark’s familie.

- Opmerkelijk is nog dat Amerikaanse media vorige week meldden dat de dood van Clark niet werd gemeld door de NAVO-ISAF-veiligheidsmacht in Afghanistan. -

Zie ook:
Vrouw zag tijdens videochat op Skype hoe haar man stierf in Uruzgan
Amerikaanse militair overleden tijdens missie in Uruzgan in zuiden Afghanistan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten