zondag 22 april 2012

Prijs voor documentaire ‘Belgen in Afghanistan’ op World Media Festival Hamburg

De documentaire ‘Belgen in Afghanistan’ van kapitein Stephan Boonen is eerder deze maand op het World Media Festival in Hamburg in de prijzen gevallen. De documentaire won de Intermedia Globe Silver Award.

Dat heeft een woordvoerder van het Belgische ministerie van Defensie gemeld. Het World Media Festival in de Duitse stad is een prestigieuze wedstrijd waaraan verschillende landen, bedrijven en tv-stations deelnemen.

Net zoals bij de Oscars waren in Hamburg prijzen te winnen in verschillende categorieën, zoals reclame, bedrijfscommunicatie, bedrijfstelevisie, animatie en nieuws.

De documentaire ‘Belgen in Afghanistan’ neemt de kijker mee naar het werk van de militairen uit België die deelnemen aan de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO. België heeft troepen in de Afghaanse steden Kabul, Kandahar en Kunduz.

Beelden uit Kunduz tonen Belgen die tussen de bevolking patrouilleren, op het vliegveld werkzaam zijn, gebieden ontmijnen en Afghaanse militairen opleiden. Verder beschikt België in Kunduz over een medisch detachement.

De documentaire was al te zien op de zenders VRT en RTL in Televox. Via onderstaande koppeling is de documentaire te bekijken op de site van het Belgische ministerie van Defensie.

http://www.mil.be/miltv/index.asp?LAN=nl&FILE=webtv&the_clip_id=1013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten