vrijdag 7 juni 2013

7 Georgische ISAF-soldaten in Afghanistan gedood bij zelfmoordaanslag in Helmand

Bij een zelfmoordaanslag met een bomauto in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand zijn donderdagavond zeven militairen uit Georgië om het leven gekomen. Er raakten ook negen Georgiërs gewond.

De aanslag vond plaats bij de Georgische basis in Nawzad in Helmand, waar een zelfmoordaanvaller een busje geladen met explosieven tot ontploffing bracht.

Het Georgische ministerie van Defensie meldt dat de slachtoffers dienden bij de 42nd Light Infantry Battalion of the IV Infantry Brigade die sinds april 2013 in Afghanistan is gestationeerd.

De gesneuvelde soldaten zijn korporaal Teimuraz Ortavidze (1988), korporaal Giorgi Adamov (1990), soldaateersteklas Zurab Gurgenashvili (1980), soldaat Mikheil Narindoshvili (1986) soldaat Boris Tsugoshvili (1984), soldaateersteklas Zviad Sulkhanishvili (1990) en soldaateersteklas Giorgi Ghuchashvili (1991).

De negen militairen die gewond zijn geraakt verkeren buiten levensgevaar.

De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Georgië heeft momenteel ongeveer 1.500 soldaten in Afghanistan gestationeerd die deelnemen aan de International Security Assistance Force (ISAF) die wordt geleid door de NAVO.

Sinds Georgië in 2004 deelneemt aan de ISAF-veiligheidsmissie zijn 30 Georgische soldaten in Afghanistan omgekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten