dinsdag 9 april 2013

Twee Amerikaanse NAVO-soldaten in Afghanistan gedood bij crash helikopter

Twee militairen uit de VS van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO zijn dinsdag in de Oost-Afghaanse provincie Nangarhar bij de crash van hun helikopter om het leven gekomen.

Een woordvoerder van de ISAF meldt in een verklaring dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de oorzaak van het incident. Uit eerste berichten blijkt dat er geen activiteit van vijanden in het gebied was ten tijde van de crash.

De ISAF maakte de nationaliteit van de twee slachtoffers niet bekend, dat wordt altijd overgelaten aan het land van herkomst.

FOXNews maakte in de loop van de dag bekend dat een hoge Amerikaanse functionaris op basis van anonimiteit verklaarde dat de twee slachtoffers Amerikanen zijn.

Het Afghaanse persagentschap Pajhwok bericht dat de helikopter neerstortte in de provincie Nangarhar, in het oosten van Afghanistan.

Kolonel Hazrat Hussain Mashriqiwal, politiewoordvoerder van de provincie Nangarhar, zei dat de helikoper crashte in het gebied Mamakhel van het district Pachiragam, aldus Pajhwok.

Zabihullah Mujahid, een woordvoerder van de Taliban, beweert dat het toestel is neergehaald door strijders, en dat al de inzittenden om het leven zijn gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten