zaterdag 27 april 2013

4 ISAF-soldaten uit VS in Afghanistan omgekomen bij crash vliegtuig

Vier Amerikaanse personeelsleden van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO zijn zaterdag in het zuiden van Afghanistan om het leven gekomen bij de crash van hun vliegtuig.

Een woordvoerder van de ISAF meldt in een verklaring. “Four International Security Assistance Force service members died today as a result of a plane crash in southern Afghanistan.”

De ISAF stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de crash en zegt dat er geen vijandelijke activiteiten waren in het gebied ten tijde van het incident.

De ISAF maakte in de verklaring de nationaliteit van de doden niet bekend. Dit wordt altijd overgelaten aan het land van herkomst van slachtoffers.

Zondag meldde de Amerikaanse luchtmacht dat het om een Amerikaans verkenningsvliegtuig gaat dat is verongelukt.

Afghaanse media melden dat zaterdag in de zuidoostelijke provincie Zabul een toestel van de NAVO is neergestort.

Mohammad Jan Rasoulyar, plaatsvervangend gouverneur van Zabul, zei dat een vliegtuig van de buitenlandse strijdmacht crashte in het district Shah Joy en dat de plaats van de crash is omsingeld door buitenlandse troepen.

De Amerikaanse Luchtmacht meldt zondag dat zaterdag bij de crash van een vliegtuig van het type MC-12 Liberty in de provincie Zabul al de vier inzittenden van de luchtmacht om het leven zijn gekomen, aldus de Military Times.

De MC-12 Liberty is een toestel dat inlichtingen verzamelt en surveillances en verkenningen uitvoert.

De vier leden van de luchtmacht dienden bij het 361st Expeditionary Reconnaissance Squadron van de 451st Air Expeditionary Wing dat gestationeerd is op Kandahar Air Field.

Crashes van helikopters komen geregeld voor in Afghanistan. Eerder deze maand kwamen twee Amerikaanse soldaten om toen ze met hun helikopter in het oosten van Afghanistan verongelukten.

Vorige maand vonden vijf Amerikaanse soldaten de dood bij een helikoptercrash in de Zuid-Afghaanse provincie Kandahar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten