dinsdag 19 juni 2012

Populaire Pakistaanse zangeres Ghazala Javed doodgeschoten

Schutters op een motorfiets hebben maandag in Pakistan de populaire Pakistaanse zangeres Ghazala Javed, die het voorschrift van de Taliban tegen dansen en zingen trotseerde, met kogels doorzeefd. De ex-echtgenoot van de zangeres wordt van de moord verdacht.

De voormalige echtgenoot van de zangeres wordt volgens de politie van de moord verdacht, en de Taliban lijken er niet bij betrokken te zijn, aldus eerste onderzoek.

Dat hebben de Pakistaanse politie en ziekenhuisfunctionarissen aan de Amerikaanse nieuwszender CNN verteld.

De BBC meldt dat ook de vader van Javed bij de aanval om het leven kwam.

Ghazala Javed nam tal van liedjes op in haar moedertaal het Pashtoe en ze werd een begrip onder jonge, progressieve etnische Pashtoens in het noordwesten van Pakistan.

Javed had juist een beauty salon verlaten en reed met haar vader op weg naar huis toen gewapende schutters op een motorfiets naar haar auto raceten en die met kogels doorzeefden.

De zangeres werd door 6 kogels geraakt. In het ziekenhuis van Peshawar, de hoofdstad van de Pakistaanse provincie Khyber-Pakhtunkhwa, werd haar dood vastgesteld.

Vorig jaar kwam Javed op de voorpagina van de kranten toen ze om een scheiding vroeg van haar man nadat ze ontdekte dat hij minstens nog een andere vrouw had.

Dit was een zeldzame beslissing van haar in een diepconservatief en door mannen gedomineerde samenleving waar velen de vraag om een echtscheiding als een belediging voor de man beschouwen.

De muziek van Javed is populair in Pakistan en Afghanistan en bij de Pashtoe-bevolking over de hele wereld. Haar geluid wordt omschreven als een mengeling van traditionele en moderne muziek.

De zus van Javed heeft verklaard dat de ex-man en twee van zijn kennissen achter de moord schuilgaan.

De politie is een zoektocht begonnen naar de drie mannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten