zondag 13 mei 2012

Indrukwekkende fotoreportage Afghanistan “in focus”

Alan Taylor plaats al bijna drie jaar maandelijks fotoreportages in het blad The Atlantic die de situatie in Afghanistan treffend in beeld brengen.

Het is zijn bedoeling om onder de aandacht te brengen wat er zich in het land afspeelt, ver van politieke debatten of redevoeringen.

Hij is van mening “dat als duizenden mannen en vrouwen naar een ver land uitgezonden worden tegen het kwaad we ons bewust moeten zijn van wat we hun vragen te doen”.

Dit geldt volgens Taylor ook “als het conflict al langer dan 10 jaar speelt, en zelfs als we het er niet allemaal over eens zijn over de vraag of we er moeten zijn”.

De fotoreportage toont beelden van de afgelopen maand. Het zijn niet allemaal oorlogsfoto's, ze tonen ook de gewone mensen, kinderen, het landschap.

Waarschuwing: de foto’s die zijn afgeschermd en waar eerst een bevestiging voor moet worden gegeven om ze te kunnen zien, zijn uitermate bloedig.

Zie de fotoreportage: The Atlantic: “Afghanistan: april 2012

ISAF-soldaten uit Georgië en een vertaler groeten Afghanen tijdens een patrouille in Helmand (Foto: US Army/Sgt. 1st Class Jeffrey Duran)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten