dinsdag 24 april 2012

Video militairen uit Duitsland in Kunduz en noorden Afghanistan: So nah am Tod

De filmmaker Ashwin Raman reisde in de zomer van 2011 door het noorden van Afghanistan. Hij verblijft bij de Duitse troepen in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz.

Hij gaat onder meer mee op patrouilles en volgt Duitse soldaten die Afghaanse collega’s opleiden. Raman filmt ook een offensief van Afghaanse veiligheidstroepen. In Kunduz brengt hij een bezoek aan Taliban die de wapens neer hebben gelegd.

De titel van de documentaire is "So nah am Tod: Afghanistan im zehnten Kriegsjahr". Bron van de video is de ARD, 21-11-2011 (?).

De video werd in 3 delen op 21-11-2011 op You Tube geplaatst. De onderstaande video toont de hele documentaire, en werd op 4 december 2011 op You Tube gezet.

(Nog een opmerkelijk punt, steeds weer opnieuw worden Afghaanse soldaten in hun kazernes massaal ziek door de slechte hygiëne).

Een Duitse officier zegt aan het eind van de documentaire: “We trekken ons in 2014 terug. Als hier mijn mannen, of vrouwen, het leven laten …, dan wil ik weten waarom?”

1 opmerking:

  1. Kunnen jullie wat meer verslag doen over de Heroine handel? Daar zitten we tenslotte voor in Afghanistan, en Destabilisatie natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen