zondag 8 april 2012

Afghaanse gewichtheffer Ali Reza Rafiqzada evenaart wereldrecord

De gewichtheffer Ali Reza Rafiqzada (30) uit Afghanistan heeft zaterdag tijdens een wedstrijd in Kabul het wereldrecord powerlifting geëvenaard. Hij slaagde erin om 410 kilo op te liften.

Rafiqzada zette zijn prestatie neer tijdens wedstrijden om de nationale Afghaanse selectiecompetitie, zo hebben Afghaanse officials gemeld.

Het persagentschap Pajhwok bericht dat de gewichtheffer na afloop van zijn prestatie zei: "Ik voel me trots dat ik het wereldrecord powerlifting heb verbroken."

Rafiqzada zei dat hij de afgelopen drie maanden had getraind voor de competitie en dat hij klaar is voor het aanstaande Aziatische Kampioenschap.

Het Powerlifting Kampioenschap van Azië wordt volgende maand gehouden in India. Hieraan zullen gewichtheffers uit 47 landen deelnemen.

Aantekening:
Iemand meldt in een reactie dat in bovenstaand bericht veel dingen door elkaar worden gehaald, en tekent ten eerste aan dat het Olympisch gewichtheffen een compleet andere sport is dan powerliften. Ten tweede is het behaalde record gehaald op één onderdeel van het powerliften.

Met dank aan de reageerder

4 opmerkingen:

 1. Er worden in dit bericht veel dingen door elkaar gehaald. Ten eerste is het Olympisch gewichtheffen een compleet andere sport dan powerliften. Ten tweede is het behaalde record gehaald op één onderdeel van het powerliften.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hartelijk bedankt voor de reactie. Ik zal het aan het stukje toevoegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit kan ook geen officieel wereldrecord zijn, die kunnen alleen op continentale kampioenschappen gezet worden en niet nationale.
  Op de Aziatische kampioenschappen kan dat dus wel. Ben wel benieuwd en weet iemand welke gewichtsklasse dit is?

  BeantwoordenVerwijderen